Instalaciones

Instal·lacions

En Soliclima tenim una àmplia experiència en el desenvolupament, instal·lació i manteniment de projectes basats en les energies renovables i l'eficiència energètica.

Perquè puguis conèixer millor els nostres productes i serveis, et convidem a consultar algunes de les instal·lacions que hem realitzat.

Instal·lacions Calefacció solar

Aigua calenta i calefacció solar

Per a escalfar l'aigua mitjançant l'energia solar, es poden usar els cridats col·lectors solars de tubs de buit, presents en la fotografia, que es caracterízan per tenir un rendiment més alt, és a dir, poden escalfar l'aigua a un temperatura més elevada.

Instal·lació destacada

Calefacció solar en Barcelona

La llar energèticament més eficient

Fins a no fa molt, pocs s'havien interessat per les renovables o per l'eficiència energètica. No obstant això la crisi, el canvi climàtic i el previsible esgotament dels combustibles fòssils han obert els ulls a tots, des del ciutadà de pié fins a les institucions públiques internacionals, que fa temps fomenten ja l'energia solar.

Soliclima ha estat una de les empreses pioneres a Espanya a oferir aquest tipus de productes. Hi ha qui s'acosta a nosaltres amb la intenció de construir-se una casa i ens pregunten per les opcions més eficients de mantenir la seva llar.

Nosaltres sempre desaconsellem les calderes de gasoli, tret que siguin d'alt rendiment. Però com opció més eficient, sens dubte recomanem l'aprofitament de l'energia solar per a l'aigua calenta i la calefacció. Com sistema auxiliar existeixen dues alternatives:

- caldera d'alt rendiment de gas o gasoli o, millor encara, caldera de pellets, que utilitza un combustible més ecològic i econòmic. Els pellets són unes cápsulitas formades per un material semblant al serrín, que ha estat compactat. Aquest material procedeix de residus forestals i de la indústria maderera. És un sistema àmpliament utilitzat en països de Centroeuropa, i que cada vegada té més acceptació en el nostre país.

- quan es considera necessari també refrigerar a causa de la climatologia del lloc, el millor és utilitzar una bomba de calor reversible, que és un dispositiu altament eficient i a més pot utilitzar-se tant per a la calefacció com per a la refrigeració. Una bomba de calor produïx més energia de la qual consumeix -electricitat- degut al fet que mou la calor d'un lloc a un altre, en funció de les nostres necessitats. Quan vam necessitar calefactar, absorbeix energia de l'exterior; quan volem refrigerar, expulsa la calor de dintre cap a fora. Una nevera, per exemple és una bomba de calor no reversible, que treu la calor de l'interior de la nevera. Per això la part posterior de la nevera, està sempre calenta.

Ambdós sistemes poden combinar-se amb el sòl radiant com sistema de distribució de la calefacció i de la refrigeració. El sòl radiant és un sistema d'alt confort que també ha estat àmpliament usat en el nord d'Europa i en Estats Units. Es basa en el mateix sistema que les tradicionals glòries del centre de la península, encara que lògicament utilitzant l'última tecnologia. Es tracta d'un sistema hidràulic de calefacció que, en lloc de travessar un radiador, discorre sota el sòl de l'habitatge.

Idiomes
Segueix-nos