Cogeneració

Cogeneració

La cogeneració és un procediment de generació d'energia en el qual es genera simultàniament electricitat i calor. És un sistema altament eficient, ja que la calor és produïda durant el procés de generació de l'electricitat i suposa, per tant, l'aprofitament d'una calor residual.

Su navegador no soporta o no tiene activado Flash y no puede interactuar con la infografia.
Cogeneració

Cogeneració

La cogeneració s'utilitza tant en usos industrials com domèstics, encara que només se sol utilitzar en edificis grans o en calefacció de districte. Soliclima instal·la sistemes domèstics pensats per a immobles aïllats de la xarxa elèctrica. El sistema Ecoisland, que funciona amb gas natural o amb propà, és idoni per a cases rurals, refugis de muntanya i en general tot edifici aïllat en zones rurals ja que produeix simultàniament electricitat, calefacció i aigua calenta.

En què consisteix la cogeneració

La cogeneració és un procediment de generació d'energia en el qual es genera simultàniament electricitat i calor. És un sistema altament eficient, ja que la calor és produïda durant el procés de generació de l'electricitat i suposa, per tant, l'aprofitament d'una calor residual.

Funcionament de la cogeneració

Cogeneració

En una combustió normal, els fums són expulsats a altes temperatures, mentre que en la cogeneració, el fum es refreda abans de sortir per aprofitar la calor residual en altres processos. A més de ser un sistema altament eficient, disminueix la contaminació, ja que per cada unitat elèctrica produïda són necessàries tan sols 1,5 unitats, enfront de les 3 necessàries en la generació tèrmica convencional. La contaminació es redueix llavors al 50%. Per produir una unitat elèctrica per mitjans convencionals es necessiten 3 unitats d'energia, mentre que en cogeneració es necessiten 1,5 unitats d'energia, de manera que la quantitat de contaminació emesa es disminueix en un 50%.

Components

El cor del sistema instal·lat per Soliclima és una unitat de mini-cogeneració Ecopower, la qual a més de generar la calor necessària per a calefacció i aigua calenta també genera corrent per la pròpia xarxa i per carregar les bateries. L'inversor extern bidireccional garanteix, mitjançant un sistema especial de control de càrrega, un corrent altern de 230 V / 50Hz, utilizat normalment en llars, i controla d'aquesta manera la càrrega i descàrrega del set de bateries que fan falta per a un subministrament constant d'electricitat .

Un acumulador central de calor, alimentat directament per la unitat de mini-cogeneració, és l'encarregat de satisfer la demanda de calefacció i aigua calenta. Si, a causa d'una major necessitat de calor, es genera més corrent de la que es precisa a l'edifici o de la que poden absorbir les bateries, el sistema es descarrega de forma intel·ligent. La transforma directament en calor addicional mitjançant una resistència elèctrica situada a l'acumulador.

Si per contra, la demanda de corrent és tan elevada que el sistema de calefacció no pot absorbir la calor generada, un refrigerador d'emergència s'encarrega d'abocar aquesta calor a l'ambient. D'aquesta manera, el sistema autònom Ecoisland gararanteix un subministrament segur i confortable d'energia durant tot l'any fins i tot quan es necessiten quantitats de calor i corrent molt elevades i és tan senzill i eficaç com un sistema de calefacció convencional.

Avantatges

  • Estalvi d'energia primària. El rendiment de la instal·lació en el seu conjunt és del voltant del 85%, mentre que en la producció tradicional d'electricitat és només del 35%.
  • Menor contaminació
  • Es redueixen els costos de producció d'energia
  • La instal·lació està subvencionada
boletin de noticias

Apunti's al nostre butlletí de noticies News Soliclima

Idiomes
Segueix-nos