Eficiència energètica

Eficiència energètica

Una ínfima inversió en eficiència energètica pot ajudar-nos a estalviar centenars d'euros anuals. Soliclima li mostrarà com.

Su navegador no soporta o no tiene activado Flash y no puede interactuar con la infografia.
Eficiència energètica

Eficiència energètica

Fa només uns anys l'eficiència energètica era un concepte poc conegut i no gaire valorat. Però la constatació del canvi climàtic i la necessitat de frenar-lo està conduint a estats, empreses i particulars a invertir en eficiència amb l'objectiu de poder economitzar el combustible, especialment combustible fòssil.

Tipus d'aplicacions en Eficiència energètica

Els radiadors Jaga són radiadors amb una tecnologia especialitzada, que els permet treballar a una temperatura molt més baixa que els radiadors convencionals. El seu funcionament és semblant al d'un ventiloconvector (fan coil). L'interior funcional és molt petit, i està format per canonades de coure i per aletes d'alumini, utilitzant molt poc volum d'aigua, cosa que els fa funcionar de forma molt ràpida i eficient.


L'eficiència energètica consisteix en alguna cosa més que pagar una caldera d'alt rendiment; es tracta d'analitzar la situació d'un edifici, local o empresa, veure quines són les seves necessitats energètiques, i aprofitar l'opció més eficient de generació i consum d'energia, aplicant per a això tots els recursos que estan al nostre abast, com poden ser les energies renovables.

Soliclima és experta en eficiència energètica. No només utilitzem les renovables i els aparells de demostrada eficiència energètica, com ara les calderes de condensació, sinó que analitzem quines són les seves circumstàncies. A vegades l'energia que estalviem per una banda, es malgasta per un altre, per exemple a través de parets i finestres mal aïllades. Nosaltres podem analitzar-ho per a vostè.

També sol passar que una família que vol construir-se una casa no sap quin pot ser el sistema més eficient per a les seves necessitats i circumstàncies. Consulteu-nos i l'assessorarem.

Alguns consells per augmentar l'eficiència energètica de la seva llar:

  • No utilitzeu bombetes halògenes a casa. Són molt decoratives, però són les menys eficients que hi ha.

  • Si vol construir un edifici unifamiliar, poseu la façana principal cap al sud, i les habitacions més importants de la casa, com pot ser el saló o el menjador, en aquesta façana.
  • Si disposa de terreny, planti arbres de fulla caduca al voltant de l'edifici. A l'estiu li donaran ombra, i a l'hivern, després de la caiguda de les fulles, permetran que els raigs de sol arribin fins a la casa, de manera que aquesta resultarà més calenta.

  • Utilitzeu dispensadors d'aigua a les aixetes. Redueixen el cabal de l'aixeta en quantitat d'aigua, però no en volum ni en pressió, amb el consegüent estalvi d'aigua per a la llar.

  • Resulta molt útil fer una instal·lació de reciclatge d'aigua, bé sigui aigües residuals o grises. La instal·lació més senzilla d'aquest tipus és la de captació d'aigües pluvials, que recull l'aigua de pluja que cau sobre la teulada. Aquestes aigües no són potables, però poden utilitzar-se per tota la resta d'usos d'aigua: neteges, reg, etc., amb el consegüent estalvi de milers de litres al llarg de l'any.

  • Si no pot o no vol renunciar als combustibles fòssils, instal·li una caldera d'alt rendiment. Són una mica més cares que les convencionals, però s'amortitzen ràpidament gràcies a l'estalvi de combustible.

  • Si té jardí, utilitzeu una cuina solar en lloc de la tradicional barbacoa. Estalviarà combustible i CO2.

  • Hi ha un munt de gadgets fotovoltaics que poden ajudar a economitzar electricitat: carregadors solars per a mòbils, piles recarregables i altres aparells, per exemple. Són molt econòmics i s'amortitzen ràpidament.
boletin de noticias

Apunti's al nostre butlletí de noticies News Soliclima

Idiomes
Segueix-nos