Instalaciones

Instal·lacions

En Soliclima tenim una àmplia experiència en el desenvolupament, instal·lació i manteniment de projectes basats en les energies renovables i l'eficiència energètica.

Perquè puguis conèixer millor els nostres productes i serveis, et convidem a consultar algunes de les instal·lacions que hem realitzat.

Instal·lacions Aigua calenta solar

Aigua calenta i calefacció solar

L'energia solar pot ser aprofitada no només per a generar aigua calenta, sinó també per a donar suport el sistema de calefacció a l'hivern, la qual cosa repercuteix en un important estalvi de combustible fòssil.

Instal·lació destacada
Plaques solars amb núvols
Plaques solars amb núvols Plaques solars. Nuvolós

Aigua calenta i calefacció solar

L'energia solar pot ser aprofitada no només per a generar aigua calenta, sinó també per a donar suport el sistema de calefacció a l'hivern, la qual cosa repercuteix en un important estalvi de combustible fòssil.

Existeixen diferents tipus de plaques o panells solars.

D'una banda, estan els fotovoltaics, també denominats mòduls, que estan formats per cèl·lules solars, compostes per un semiconductor cridat silici, que converteix els fotons de la llum solar en electrons.

D'altra banda, estan les plaques, panells o col·lectors tèrmics, sent aquests tres termes sinònims. Les plaques tèrmiques poden ser al seu torn, de diferents tipus. Les més comunes són les plaques planes. També existeixen els col·lectors d'alt rendiment, o col·lectors de tubs de buit.

Les plaques planes, que podem veure en aquestes imatges, són travessades per una canonada amb un líquid en el seu interior que és escalfat al travessar la placa. L'aspecte dels col·lectors solars és distint. No formen una espècie de quadre, com aquestes, sinó que cada tub està embolicat en un cilindre de cristall que es troba al buit. D'aquesta forma l'aïllament del tub és molt major, i l'aigua s'escalfi molt més. Aquests dos tipus de plaques s'utilitzen en instal·lacions de gran complexitat tècnica, que necessiten d'un enginyer o personal altament qualificat per a programar-les.

Després tenim opcions més senzilles. Una és el termosifón, que és una placa plana amb un dipòsit incorporat, i funciona de forma completament mecànica, sense necessitat de bombament hidrúalico ni control elèctric. És molt més senzill de planificar i instal·lar.

I finalment està les plaques fabricades a partir de plàstic, que són les utilitzades per a la climatització de piscines descobertes. Són simplmente plaques de plàstic amb agujeritos per on circula l'aigua. No s'utilitzen per a generar aigua calenta per motius higiènics.

Idiomes
Segueix-nos