Instalaciones

Instal·lacions

En Soliclima tenim una àmplia experiència en el desenvolupament, instal·lació i manteniment de projectes basats en les energies renovables i l'eficiència energètica.

Perquè puguis conèixer millor els nostres productes i serveis, et convidem a consultar algunes de les instal·lacions que hem realitzat.

Instal·lacions Aigua calenta solar

Aigua calenta, calefacció solar

L'energia solar pot ser aprofitada no només per a generar aigua calenta, sinó també per a donar suport el sistema de calefacció a l'hivern, la qual cosa repercuteix en un important estalvi de combustible fòssil.

Aigua calenta i calefacció solar + caldera a gas a Madrid

En aquesta ocasió podem veure una instal·lació d'aigua calenta sanitària (ACS) per a un habitatge de 200 metres quadrats i 4 persones.

Aigua calenta i calefacció solar

Per a escalfar l'aigua mitjançant l'energia solar, es poden usar els cridats col·lectors solars de tubs de buit, presents en la fotografia, que es caracterízan per tenir un rendiment més alt, és a dir, poden escalfar l'aigua a un temperatura més elevada.

Aigua calenta i calefacció solar en edifici multivivienda de 3 altures

Instal·lació de ACS i calefacció per radiadors en edifici de 3 habitatges, caldera d'alt rendiment de gasoli, amb diposito de 1000L.

Aigua calenta i caldera de gasoli d'alt rendiment a Múrcia

La casa eficient

Energia solar per a aigua calenta i calefacció a casa de Colbató, Baix Llobregat

Soliclima disposa de delegacions en la majoria de les províncies espanyoles

Instal·lació destacada
Paneles solares integrados en Madrid
Paneles solares integrados en Madrid Piscina solar en Madrid

Aigua calenta i calefacció solar + caldera a gas a Madrid

En aquesta ocasió podem veure una instal·lació d'aigua calenta sanitària (ACS) per a un habitatge de 200 metres quadrats i 4 persones.

El problema era integrar els panells i intentar no trencar l'estètica de la urbanització, pel que es va optar per posar-los directament sobre la teulada. L'aigua calenta generada pels panells solars s'emmagatzema en un tanc de 300 litres.

D'aquí, serà usada per a ACS o calefacció de forma automatitzada mitjançant una centraleta. Aquesta centraleta és l'encarregada d'avaluar l'aigua calenta disponible i la demanda real que hi ha. En funció d'això, la centraleta s'encarregarà d'ordenar a la caldera, de gas en aquest cas, d'aportar energia extra si fos necessari.

Existeixen dos tipus principals d'energia solar. L'energia solar tèrmica, que escalfi l'aigua de la xarxa potable de la casa i a més pot ser també aprofitat per a la calefacció, encara que en aquest cas no cobreix el 100% de la demanda anual i és necessari complementar-lo amb un sistema auxiliar de generació d'energia.

L'altra és l'energia solar fotovoltaica, encara que aquesta no és utilitzada en els habitatges en producció d'energia, tret que es tractin d'habitatges rurals allunyades de la xarxa elèctrica. El seu ús està més aviat orientat cap a la producció d'electricitat per a venda a la companyia elèctrica, que està subvencionada.

Existeixen també altres usos menys coneguts d'aprofitament de la solar, com la termoeléctrica, que consisteix a aprofitar la calor per a generar electricitat i s'usa solament en un grapat de centrals comercials en tot el món, doncs ha estat en investigació fins a fa poc, o les cuines solars, que no han tingut encara molt eco en el món occidental, encara que en països amb problemes de subministrament, com l'Índia, cada vegada està més estesa. De fet en l'Índia existeix un menjador d'un temple de la Índia abasteix diàriament a 18.000 persones gràcies, única i exclusivament, a l'ús de 108 reflectores Scheffler, un tipus de concentrador solar elaborat especialment per a la seva utilització en països en vies de desenvolupament, fabricat de forma molt senzilla i amb materials locals fàcils de trobar.

Quant a les denominacions que reben les plaques, fora del sector existeix certa ambigüitat referent a això. Quan vam usar els termes plaques o col·lectors, podem estar parlant tant de plaques fotovoltaiques com tèrmiques. Si diem 'col·lector', ens estem refieriendo sempre a una placa tèrmica, de la mateixa manera que si diem 'mòdul', sempre estarem parlant de panells fotovoltaics.

L'energia solar tèrmica pot aprofitar-se tant per a produir aigua calenta com per a la calefacció, encara que en aquest últim cas, no es dimensiona la instal·lació per a cobrir el 100% de la demanda de calefacció a l'hivern per motius tècnics. És necessari combinar-lo amb altre sistema de generació d'energia. Alguns clients s'acosten a nosaltres quan encara estan planejant la construcció del seu habitatge, i ens consulten sobre els sistemes més eficients a instal·lar.

Idiomes
Segueix-nos