Instalaciones

Instal·lacions

En Soliclima tenim una àmplia experiència en el desenvolupament, instal·lació i manteniment de projectes basats en les energies renovables i l'eficiència energètica.

Perquè puguis conèixer millor els nostres productes i serveis, et convidem a consultar algunes de les instal·lacions que hem realitzat.

Instal·lacions Calefacció solar

Aigua calenta + calefacció solar + sòl radiant + climatització a Garraf

L'energia solar pot ser aprofitada no només per a generar aigua calenta, sinó també per a donar suport el sistema de calefacció a l'hivern, la qual cosa repercuteix en un important estalvi de combustible fòssil.

Caldera de gas d'alt rendiment + gua calent i calefacció solar amb sòl radiant per a guarderia en Barberá del Vallés

En aquest edifici es va combinar l'energia solar tèrmica per a aigua calenta i calefacció amb la instal·lació d'un sistema de sòl radiant i una caldera de condensació a gas.

Aigua calenta + calefacció terra radiant + caldera de condensació a Lleida

Eficiència energètica i energia solar a Lleida

ACS + calefacción solar + suelo radiante + climatización piscina + bomba de calor + recuperación agu

Sobre la façana de l'edifici del fons es situan els col·lectors solars que alimenten l'aigua calenta sanitària i la terra radiant. La terra radiant s'ha completat amb un sistema de climatització mitjançant bomba de calor reversible.

Aigua calenta y calefacció solar amb terra radiant

L'energia solar pot ser aprofitada no només per a generar aigua calenta, sinó també per a donar suport el sistema de calefacció a l'hivern, la qual cosa repercuteix en un important estalvi de combustible fòssil.

Aigua calenta + calefacció + piscina en Boadilla del Monte, Madrid

Edifici unifamiliar de 200 m2 amb una família de 4 persones.

Aigua calenta, calefacción solar

L'energia solar pot ser aprofitada no només per a generar aigua calenta, sinó també per a donar suport el sistema de calefacció a l'hivern, la qual cosa repercuteix en un important estalvi de combustible fòssil.

Aigua calenta i calefacció solar + caldera a gas a Madrid

En aquesta ocasió podem veure una instal·lació d'aigua calenta sanitària (ACS) per a un habitatge de 200 metres quadrats i 4 persones.

Instal·lació destacada

Aigua calenta i calefacció solar + caldera a gas a Madrid

En aquesta ocasió podem veure una instal·lació d'aigua calenta sanitària (ACS) per a un habitatge de 200 metres quadrats i 4 persones.

El problema era integrar els panells i intentar no trencar l'estètica de la urbanització, pel que es va optar per posar-los directament sobre la teulada. L'aigua calenta generada pels panells solars s'emmagatzema en un tanc de 300 litres.

D'aquí, serà usada per a ACS o calefacció de forma automatitzada mitjançant una centraleta. Aquesta centraleta és l'encarregada d'avaluar l'aigua calenta disponible i la demanda real que hi ha. En funció d'això, la centraleta s'encarregarà d'ordenar a la caldera, de gas en aquest cas, d'aportar energia extra si fos necessari.

Existeixen dos tipus principals d'energia solar. L'energia solar tèrmica, que escalfi l'aigua de la xarxa potable de la casa i a més pot ser també aprofitat per a la calefacció, encara que en aquest cas no cobreix el 100% de la demanda anual i és necessari complementar-lo amb un sistema auxiliar de generació d'energia.

L'altra és l'energia solar fotovoltaica, encara que aquesta no és utilitzada en els habitatges en producció d'energia, tret que es tractin d'habitatges rurals allunyades de la xarxa elèctrica. El seu ús està més aviat orientat cap a la producció d'electricitat per a venda a la companyia elèctrica, que està subvencionada.

Existeixen també altres usos menys coneguts d'aprofitament de la solar, com la termoeléctrica, que consisteix a aprofitar la calor per a generar electricitat i s'usa solament en un grapat de centrals comercials en tot el món, doncs ha estat en investigació fins a fa poc, o les cuines solars, que no han tingut encara molt eco en el món occidental, encara que en països amb problemes de subministrament, com l'Índia, cada vegada està més estesa. De fet en l'Índia existeix un menjador d'un temple de la Índia abasteix diàriament a 18.000 persones gràcies, única i exclusivament, a l'ús de 108 reflectores Scheffler, un tipus de concentrador solar elaborat especialment per a la seva utilització en països en vies de desenvolupament, fabricat de forma molt senzilla i amb materials locals fàcils de trobar. Quant a les denominacions que reben les plaques, fora del sector existeix certa ambigüitat referent a això.

Quan vam usar els termes plaques o col·lectors, podem estar parlant tant de plaques fotovoltaiques com tèrmiques. Si diem col·lector, ens estem refieriendo sempre a una placa tèrmica, de la mateixa manera que si diem mòdul, sempre estarem parlant de panells fotovoltaics.

L'energia solar tèrmica pot aprofitar-se tant per a produir aigua calenta com per a la calefacció, encara que en aquest últim cas, no es dimensiona la instal·lació per a cobrir el 100% de la demanda de calefacció a l'hivern per motius tècnics. És necessari combinar-lo amb altre sistema de generació d'energia.

Alguns clients s'acosten a nosaltres quan encara estan planejant la construcció del seu habitatge, i ens consulten sobre els sistemes més eficients a instal·lar.

Nosaltres sempre recomanem l'ús d'energia solar. Com sistema auxiliar, vam recomanar una caldera de biomassa o una bomba de calor. El primer ho recomanem perquè és més ecològic i més econòmic que el gas o el gasoli. En el cas de les bombes de calor, aquestes consumeixen electricitat, però són dispositius d'altíssima eficiència que generen molta més energia de la qual consumeixen gràcies a que absorbeixen energia de l'entorn. Una bomba de calor mou la calor d'un lloc a un altre, en funció de les nostres necessitats. Si és reversible, absorbirà calor de l'exterior per a proporcionar-nos calefacció a l'hivern, i expulsarà a l'exterior la calor de l'interior del nostre habitatge durant l'estiu. Una nevera, per exemple, és una bomba de calor no reversible, que treu la calor de l'interior de la nevera; per això la part posterior de la nevera està sempre calenta. No és que la nevera generi fred, és que expulsa el la calor.

Com sistema de calefacció recomanem terra radiant. La terra radiant es basa en el mateix principi que la calefacció que ja usaven els romans a principis del primer mil·lenni, o que les glòries castellanes, solament que en lloc d'aire calent, utilitza un sistema de canonades amb aigua calenta que discorren sota el sòl de l'habitatge. El nivell de confort és molt més elevat que amb la utilització de radiadors, atès que el repartiment de la calor és més homogeni. A més, l'usuari està prop de la font de calor independentment del punt de l'habitació on es trobi. Existeixen altra sèrie d'avantatges enfront de la calefacció a través de radiadors que podran veure si entren en la nostra secció de productes.

Idiomes
Segueix-nos