Calderes

Calderes

Les calderes de baix consum o alt rendiment conten amb una avançada tecnologia que els permet aprofitar al màxim l'energia i estalviar entre un 20% i un 40% de combustible. Per al seu funcionament, utilitzen les energies fòssils convencionals (gasoli o gas natural). Poden integrar-se perfectament a qualsevol sistema de calefacció instal·lat, ocupant el lloc de l'antiga caldera.

Caldera de gasoli de baixa temperatura

Funcionen amb gas-oil i aconsegueixen un rendiment estacionari proper al 94%, amb el que s'aconsegueix fins a un 20% d'estalvi en comparació d'una caldera convencional.

El fet que siguin de baixa temperatura no significa que no puguin escalfar l'aigua fins als 90ºC que són necessaris per a un sistema de radiadors.

Són de baixa temperatura perquè, a diferència de les convencionals, poden treballar escalfant l'aigua a baixa temperatura sense perdre eficiència ni tenir problemes de corrosió.

Poden escalfar, per exemple, aigua calenta a 40ºC per a ús sanitari o calefacció per terra radiant en manera estacionària, evitant arrencar i parar constantment i presentant un molt alt rendiment.

 

INSTAL·LACIÓ REALITZADA

Aigua calenta i calefacció solar amb terra radiant i caldera d'alt rendiment

En aquest edifici es va combinar l'energia solar tèrmica per a aigua calenta i calefacció amb la instal·lació d'un sistema de sòl radiant i una caldera d'alt rendiment.

L'energia solar pot ser aprofitada no només per a generar aigua calenta, sinó també per a donar suport el sistema de calefacció a l'hivern, la qual cosa repercuteix en un important estalvi de combustible fòssil.

L'energia solar tèrmica és d'obligada instal·lació en tot edifici de nova construcció dintre del territori espanyol des de 2006, i els edificis construïts abans de l'entrada en vigor d'aquesta llei, denominada Codi Tècnic de l'Edificació, poden obtenir subvencions per a la instal·lació d'energia solar tèrmica.

Idiomes
Segueix-nos