Calderes

Calderes

Les calderes de baix consum o alt rendiment conten amb una avançada tecnologia que els permet aprofitar al màxim l'energia i estalviar entre un 20% i un 40% de combustible. Per al seu funcionament, utilitzen les energies fòssils convencionals (gasoli o gas natural). Poden integrar-se perfectament a qualsevol sistema de calefacció instal·lat, ocupant el lloc de l'antiga caldera.

Calderes de condensació de gas

Funcionen amb gas i aconsegueixen rendiments sobre el PCI al voltant del 109%. Comparant-les amb una caldera convencional s'aconsegueix fins a un 40% d'estalvi. El secret de tan alta eficiència és que aconsegueixen refredar els fums de sortida fins a condensar-los, operació que no pot fer-se amb altre tipus de combustible per perill de corrosió.

Les calderes d'alt rendiment a gas aprofiten calor residual del fum generat per a la calefacció. La seva grandària és més petit que el d'altres calderes de potència similar, el que permet optimitzar l'espai de l'habitatge.

El fum de la caldera és expulsada a l'exterior a una temperatura que oscil·la entre els 150º i els 200; en les calderes de condensació s'aprofita aquesta calor residual per a la calefacció, i el fum emès surt a solo 55ºC. Això suposa un estalvi d'un 11% de combustible.

És aquest el motiu pel qual el rendiment d'aquestes calderes és d'un 106% enfront de les convencionals; no és que generin més energia que la qual duu el combustible, sinó que les convencionals no conten en el seu rendiment amb la calor generada pel fum, mentre que les de condensació sí ho fan.

Quan s'utilitza aquest tipus de calderes en combinació amb el terra radiant, l'aigua de tornada, és a dir, l'aigua del circuit de calefacció que torna a la caldera per a ser escalfada, ha d'estar a una temperatura inferior als 50º. Això la fa idònia per a combinar amb el sistema de calefacció de sòl radiant. La caldera consta d'una càmera de combustió on es troba el combustible, que en el cas de ser gas o gasoli, produïx una flama des d'un cremador. Els cremadors impulsen dintre de la caldera una barreja d'aire i combustibles líquids o gasosos.

Amb una flama pilot es consumeix la barreja generant la flama dintre de la càmera de combustió. La funció del cremador és també regular la flama d'acord a les necessitats de la caldera, per mitjà d'un control electrònic de vàlvules i bombes d'impulsió.

Aquests cremadors posseïxen mecanisme de seguretat que tallen el funcionament quan es produïxen problemes amb la combustió, per exemple quan no accedeix quantitat suficient d'aire o quan la temperatura de l'aigua s'eleva més del normal. A través de les xemeneies s'evacuen els gasos cremats produïts en la caldera. L'expulsió dels fums es produïx per la diferència de temperatures entre la part inferior, a la sortida de la caldera i la part superior on la temperatura és més freda.

L'aire calent, per l'efecte de tir, tendeix a pujar; major serà el tir com més alta sigui la xemeneia.

 

INSTAL·LACIÓ REALITZADA

Caldera per a climatització de piscina

Caldera de condensació + climatització piscina coberta + deshumidificación + sistema d'alimentació ininterrompuda

La climatització de la piscina coberta va ser realitzada mitjançant la instal·lació d'una bomba de calor. Per a evitar la condensació sobre sòl i parets, és necessari sempre instal·lar deshumidificadores d'ambient.

Les reixetes blanques que s'observen en la paret formen part del sistema de deshumidificación. Generalment, s'instal·la l'aparell complet en l'estada de la piscina, però en aquest cas, es va aprofitar la localització del garatge a l'altre costat de la paret per a col·locar l'aparell aquí. D'aquesta forma, s'evita l'existència d'aparells elèctrics en la proximitat de l'aigua.

Aquest és deshumidifador vist des de l'altre costat de la paret.

Caldera de condensació a gas. Gràcies a una tecnologia desenvolupada a Alemanya, aquest tipus de calderes aconsegueixen un estalvi de fins a un 40% de combustible enfront de les convencionals, encara que poden arribar a arribar a un percentatge d'estalvi més elevat.

Alimentació ininterrompuda d'electricitat: la circunstacia que el garatge es trobi situat per sota del nivell de clavegueram fa possible que s'inundi en cas de pluges molt fortes, pel que els propietaris van decidir adquirir un sistema de bateries que garanteixin el funcionament de la bomba d'aigua necessària davant un cas així.

Idiomes
Segueix-nos